Schlepers Cultuurtechniek bestaat sinds 1989 en is opgericht door Johan Schlepers Senior. Het begon voor Johan Senior met een schep, kruiwagen en aanhangwagen waarmee hij zijn eerste opdrachten kon uitvoeren.

Voordat hij Schlepers Cultuurtechniek is gestart werkte Johan Senior als uitvoerder bij de Heidemij. De vrijheid en de uitdaging van het ondernemen werd steeds groter waardoor Johan Senior, op vijftig jarige leeftijd, in 1989 volledig voor zichzelf begon.

Het begon klein en langzaam maar zeker vermeerderden de opdrachten. Er werd een trekker aangeschaft, een klein SAME’tje, en al snel volgde er een bosmaaier. In de begin-jaren zorgde met name Staatsbosbeheer Biddinghuizen en de gemeente Lelystad voor de opdrachten, die bestonden voornamelijk uit onderhoud, snoei en schoffel werkzaamheden.

In de jaren ’90 kwamen Johan jr. en Rudi, de twee zonen van Johan Senior, binnen het bedrijf. Hierdoor kon het bedrijf verder groeien en zo kon de ‘de eerste grote klus’ aangenomen worden bij het Wisentbos in Dronten, waar in een gedeelte van het bos een campingplaats moest worden gerealiseerd. Een klus waar het bedrijf tot op heden nog steeds met onderhoud en renovaties aan verbonden is.

De daaropvolgende jaren is Schlepers Cultuurtechniek stap voor stap gegroeid tot waar het nu staat. De meeste werknemers zijn doorgegroeid binnen het bedrijf waardoor er een sterke fundering is gelegd en steeds meer klussen en aanbestedingen kunnen worden aangenomen.